Εδώ αντικαθιστούμε το ζυμαρικό με λωρίδες κολοκυθιού. Οι ταλιατέλες κολοκυθιού λέγονται και zoodles, από τις αγγλικές λέξεις zucchini και noodles.
Υλικά
Για την άλμη
- 10 γρ. αλάτι
- 500 ml νερό κρύο
- 500 γρ. παγάκια
Για τα κολοκυθάκια
- ½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- 2 φέτες μπέικον, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, σε φέτες
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
- 1 καλή πρέζα μπούκοβο
- 1 κιλό κολοκυθάκια μέτρια
- 1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
- 1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα ψιλοτριμμένη σαν σκόνη
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 5-6 μεγάλα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1 καλή πρέζα ρίγανη
- αλάτι
Διαδικασία
Κολοκυθάκια
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Όταν αρχίσει το μπέικον να γίνεται τραγανό, προσθέτουμε το μπούκοβο, σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια.
- Ανακατεύουμε συνέχεια αλλά προσεκτικά γυρνώντας τα κολοκυθάκια, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι ακόμα τραγανά, για 2΄-3΄.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα, αλατίζουμε και συνεχίζουμε ανακατεύοντας προσεκτικά για 1΄.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε ακόμα για 1΄, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τη ρίγανη.
- Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα.
Tips
- Βασικό στοιχείο για την επιτυχία της συνταγής είναι η υφή του κολοκυθιού, το οποίο στο τέλος θα πρέπει να κρατάει καλά την τραγανότητά του.
- Αν και η αρχική του επεξεργασία σε παγωμένη άλμη βοηθάει την κατάσταση, θα πρέπει να δουλέψετε γρήγορα και σε δυνατή φωτιά ώστε να αρχίσει να καραμελώνει η επιφάνεια του κολοκυθιού νοστιμίζοντας, χωρίς όμως να μαλακώσει ή να βράσει.
- Εάν δείτε ότι πάει να συμβεί αυτό, μειώστε τον χρόνο μαγειρέματος.
- Οι ταλιατέλες κολοκυθιού είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να μειώσουν τους υδατάνθρακες στη διατροφή τους και γενικότερα τις συνολικές θερμίδες του πιάτου τους.
olivermagazine.gr