Υλικά
- 3 στήθη κοτόπουλου
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος
- 1 κύβο ζωμού κοτόπουλου
- 70 ml λευκό κρασί
- 1 κ.τ.σ αλεύρι
- 3 κ.τ.σ μουστάρδα
- 2 κ.τ.σ μέλι
- 2 λεμονιά (το χυμό τους)
- 1 κ.τ.γ κουρκουμά
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.τ.σ σουσάμι καβουρδισμένο
- 1 κ.τ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, όταν η θερμοκρασία ανεβεί προσθέτουμε το κοτόπουλο.
Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τον κουρκουμά. Σβήνουμε με το κρασί και ενσωματώνουμε και τον κύβο κοτόπουλου με το ζεστό νερό. Αφήνουμε για 5 λεπτά να ψηθεί το κοτόπουλο και να τραβήξει τα υγρά του.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το χυμό από τα λεμόνια.Τα ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε, αν θέλει προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Το σερβίρουμε σε τηγανάκι, πασπαλισμένο με καβουρδισμένο σουσάμι και λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
bovary.gr