Ετοιμάζουμε έναν από τους πιο δημοφιλείς μεζέδες του καλοκαιριού. Τηγανίζουμε κολοκυθοανθούς με μέλι και ξίδι και γίνονται πιο τραγανοί από ποτέ.
Υλικά
- 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 ml ανθρακούχο νερό
- 50 γρ. μέλι
- 50 ml ξίδι από λευκό κρασί
- φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
- 6 άνθη κολοκυθιού, χωρίς τους στήμονες
Διαδικασία
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με το ανθρακούχο νερό για να γίνει μια ομοιογενής και λεία ζύμη.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το μέλι και το ξίδι.
- Ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι γεμίζοντας το κατά το 1/3 σε ύψος.
- Προσθέτουμε τα άνθη κολοκυθιού στο κουρκούτι, μέχρι να καλυφθούν καλά.
- Τηγανίζουμε για 1΄-2΄ μέχρι να γίνουν τραγανά, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε.
olivermagazine.gr