Συστατικά
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 3 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 150 γρ. πασχαλινά κουλουράκια
- 100 γρ. αμύγδαλα, ωμά
- 50 γρ. κακάο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το μέλι, το βούτυρο, και το τοποθετούμε πάνω σε ένα μπεν μαρί, για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Βάζουμε τα κουλουράκια και τα αμύγδαλα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς.
- Μεταφέρουμε το μπολ στον πάγκο εργασίας και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα κουλουράκια και αμύγδαλα.
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια των 20 γρ. το καθένα. Θα φτιάξουμε περίπου 12 τρουφάκια.
- Απλώνουμε το κακάο σε ένα πιάτο και ρολάρουμε τα τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς.
- Σερβίρουμε.
akispetretzikis.com