Το ιδανικό γλυκό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Σερβίρετέ το ζεστό, μόλις βγει από το φούρνο και καλή απόλαυση!
Υλικά
- 12 φύλλα κρούστας
- 1-2 κουταλιές κανέλα
- 2-3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές βούτυρο
- σιρόπι σοκολάτας και ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τα φύλλα. Τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη άχνη. Στρώνουμε τα μισά σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Φτιάχνουμε την κρέμα, βράζοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, λιώνουμε μέσα το βούτυρο και την τριμμένη σοκολάτα.
- Προσθέτουμε τα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από τα φύλλα και σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα έξι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, γύρω στα 45 λεπτά. Σερβίρουμε μόλις κρυώσει λίγο, με σιρόπι σοκολάτας και ζάχαρη άχνη.