Υλικά:
- 300 γραμμάρια ξερά φασόλια γίγαντες
- 40 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια
- 1 κιλό ζυγούρι από μπούτι ξεκοκαλισμένο
- 1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτός
- 2 πιπεράκια καυτερά
- ½ κουταλάκι πάπρικα
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Μαλακώνουμε τους γίγαντες σε νερό για μια νύχτα. Στη συνέχεια τους βράζουμε για μια ώρα περίπου και τους στραγγίζουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια. ‘Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε τον τοματοπολτό, την πάπρικα και τα καυτερά πιπεράκια κομμένα στη μέση. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μέσα τους γίγαντες και όλα μαζί τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε για 20 λεπτά στον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου και καλή σας όρεξη.
Καλή απόλαυση!!!
ΠΗΓΗ: cretanfoodnews.gr / Πρόταση του chef ξενοδοχείου Capsis Astoria