Στερνό “αντίο” στον παπα Μιχάλη Γιγουρτάκη

Πανδήμως κηδεύθηκε σήμερα το μεσημέρι από τον ιερό ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου που για δεκαετίες διακόνησε, ένας από τους πιο σεβάσμιους και αγαπητούς ιερείς του Ηρακλείου, ο παπα Μιχάλης Γιγουρτάκης, που κίνησε για να συναντήσει τον Ουράνιο Πατέρα σε ηλικία 93 ετών,

Ήταν ένας πολύ σεμνός άνθρωπος του Θεού, προσηλωμένος στα ιερά του καθήκοντα και την οικογένειά του. Υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες ως εφημέριος στον ιερό ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου, και υπήρξε πραγματικός Πατέρας για το ποίμνιο της Ενορίας του.

Το σπουδαίο κοινωνικό του έργο θα το θυμούνται πάντα οι κάτοικοι της περιοχής, που στο πρόσωπο του παπα Μιχάλη εύρισκαν πάντα αγάπη, στοργή και συμπαράσταση.

Tα τελευταία χρόνια της ζωής του, και παρά τις έντονες αντιρρήσεις των οικείων του, ο ίδιος θέλησε να αποσυρθεί στο Γηροκομείο του Αγίου Μηνά, όπου προσέφερε πολύ σημαντικές πνευματικές υπηρεσίες στους τροφίμους του.

Το στερνό “αντίο

Η κηδεία του παπα Μιχάλη Γιγουρτάκη έγινε σήμερα Παρασκευή και ώρα 12 το μεσημέρι, από το ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου. Στην τελετή προέστη ο σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, περιστοιχιζόμενος από πάρα πολλούς ιερείς.

Ο Αρχιεπίσκοπος με μεγάλη συγκίνηση μίλησε για τον μεταστάντα, με τον οποίο υπήρξαν συμφοιτητές. Και τόνισε το τεράστιο έργο που επιτέλεσε στην ενορία του Μιχαήλ Αρχαγγέλου και στην κοινωνία γενικότερα.

Στους οικείους του και ιδιαίτερα στο γιο του καθηγητή κ. Νίκο Γιγουρτάκη, πρώην προϊστάμενο της Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” απευθύνει εγκάρδια συλλυπητήρια.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content