Γιατί καταψήφισε τον προϋπολογισμό

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2019 ο περιφερειακός σύμβουλος Χανίων κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Αναπτύσσοντας το σκεπτικό του, ο κ. Μακογιαννάκης είπε τα εξής:

“Γνωρίζετε από την παρουσία και τις τοποθετήσεις μου αυτά τα χρονια οτι το λαϊκίζειν δεν είναι ουτε του χαρακτήρα μου, ούτε ανήκει στις πρακτικές μου. Η πρόθεση μου πάντα ήταν να λειτουργώ με σοβαρότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της Κρήτης μας. Έτσι λοιπόν άλλοτε έδινα θετική ψήφο σε θεματα που έχρηζαν συναίνεσης και άλλες φορές, όπου το έκρινα απαραίτητο, εξέφραζα την αντίθεση μου στην πλειοψηφία, με ουσιώδη επιχειρήματα.

Στη σημερινή συνεδρίαση επιλέγω να καταψηφίσω τον προυπολογισμό του 2019. Πρόκειται για ψήφο διαμαρτυρίας απέναντι στην αντιαναπτυξιακη πολιτική της κυβέρνησης ως προς την τοπική αυτοδιοίκηση Ά και ‘Β βαθμού.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να στέλνουμε μηνύματα συναίνεσης και στήριξης των επιλογών αυτής της Κυβέρνησης απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μιας κυβέρνησης που ευαγγελίζεται δήθεν μεταρρυθμίσεις με την ψήφιση του “Κλεισθένη”, της οποίας ωστόσο αποκλειστικός στόχος είναι η μπαχαλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας αλλά και της ίδιας της λειτουργίας των συμβουλίων που θα προκύψουν, σχετικά με τη λήψη αποφάσεων.

Έχω τονίσει κατ’επανάληψη το αυτονόητο: οι περιφέρειες θα πρέπει να είναι μοχλοί ανάπτυξης για την χώρα. Για να επιτευχθεί αυτό είναι απαραίτητη η αύξηση των αρμοδιοτήτων των περιφερειακών συμβουλίων, και όχι η τυφλη και άβουλη υποταγή τους στην κεντρική εξουσία”.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content