Δυο απαντήσεις για το ετοιμόρροπο

Στο σχόλιό μας για το ετοιμόρροπο διατηρητέο της οδού Αγίου Μηνά, μας έστειλε την ακόλουθη απάντηση ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης που σημειώνει:

“΄Οταν ειναι ενα κτισμα διατηρητέο και ετοιμόρροπο οπως το συγκεκριμένο, ευθύνη εχουν οι ιδιοκτήτες να το αποκαταστήσουν.

Αν αδιαφορούν, επιλαμβάνεται ή καλύτερα οφείλει να επιληφθεί, το υπουργειο Πολιτισμού, το οποίο επισκευάζει και χρεώνει την δαπάνη στους ιδιοκτήτες.

Ειναι η ιδια διαδικασία που ισχυει για τα κοινά κτίρια, αλλα στα κοινά τον ρ’ολο του υπουργείου τον εχει ο Δημος”.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος κ. Στέλλα Αρχοντάκη Καλογεράκη, σημειώνει:

“Είναι διατηρητέο!!! Ιδιοκτήτες υπάρχουν και έχουν ενημερωθεί”.

Ανταπάντηση “ΝΕΑΣ ΔΡΑΣΗΣ”:

Ευχαριστούμε τους κ. Αντιδημάρχους για την άμεση ανταπόκριση, αλλά έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ίσως περισσότερο απ’ όσο νομίζουν, την προϊστορία της υπόθεσης. Οι ιδιοκτήτες του κτιρίου έχουν, τώρα και χρόνια, δηλώσει οικονομική αδυναμία αποκατάστασης.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Πολιτισμού, αν και αρμόδιο, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο. Δεν έχει επιδείξει κανένα ενδιαφέρον.

Όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με τη ζωή εκατοντάδων συμπολιτών μας, που καθημερινά περνούν, πεζή ή επωχούμενοι, δίπλα από τη ετοιμόρροπο κτίριο, με σοβαρό κίνδυνο να καταπλακωθούν από αυτό!

Ο Δήμος Ηρακλείου, μπορεί να μην έχει άμεση εμπλοκή βάσει του νόμου, έχει όμως υποχρέωση απέναντι στους δημότες του, να επιληφθεί, όπως και ο κ. Εισαγγελέας Ηρακλείου, αφού κινδυνεύουν άνθρωποι.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι τυπικό, αλλά πάρα πολύ σοβαρό για να αποποιούνται τις ΥΠΑΡΚΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ όσοι ασχολούνται με τις υποθέσεις αυτής της πόλης.

Ας αφήσουν λοιπόν τα τυπικά κατά μέρος, κι ας ασχοληθούν ουσιαστικά με το ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Αγαπητέ κύριε Αναστασάκη, αγαπητή κυρία Αρχοντάκη, μπορεί να είστε εσείς, αν περάσετε από το συγκεκριμένο σημείο, οι άτυχοι που θα δεχθούν κατακέφαλα κάποιο κομμάτι του υπό κατάρρευση κτιρίου! Σας εξορκίζουμε, προσπαθείστε να κάνετε κάτι, έστω κι αν δεν είστε σεις οι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content