Οδυνηρή η απώλεια του Φαίδωνα Ροζάκη

To μεσημέρι της Κυριακής, η τοπική κοινωνία αποχαιρέτησε από τον ιερό ναό του Αγίου Τίτου, έναν επιφανή Ηρακλειώτη, τον οικονομολόγο Φαίδωνα Ροζάκη, που απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών.

Πολύ σημαντική προσωπικότητα, με σπάνια προσόντα, ο εκλιπών, σφράγισε το πέρασμά του από τη ζωή με μια μεγάλη, ανεκτίμηση προσφορά.

Καθοδηγούμενος από την αγάπη του προς τον τόπο, ήταν πάντα πρόθυμος να θέσει το κύρος και τις ειδικές γνώσεις του στην υπηρεσία της Κρήτης.

Ήταν άπειρες οι περιπτώσεις που η Περιφέρεια Κρήτης, η τότε Νομαρχία, ο Δήμος Ηρακλείου και πλήθος συλλογικών οργάνων, προσέφευγαν στον Φαίδωνα Ροζάκη, για να ακούσουν τη γνώμη του και να πάρουν τις συμβουλές του, πάνω σε σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα.

Και όταν επελέγη από την τότε κυβέρνηση ως Διοικητής στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, απέδειξε εμπράκτως τις εξαιρετικές του διοικητικές και επιστημονικές ικανότητες, προωθώντας τα συμφέροντα, τόσο της ΥΠΑ, όσο και εκ παραλλήλου, της Κρήτης, όπου φρόντισε για την κάλυψη πλήθους αναγκών.

Ως άνθρωπος, διακρινόταν πάντα για τη σεμνότητα, το ήθος και την ευγένειά του, γι’ αυτό και είχε παντού μόνο φίλους και θαυμαστές της προσωπικότητάς του.

Το βέβαιον είναι ότι ο Φαίδων Ροζάκης είχε ακόμα πολλά να προσφέρει. Κι αυτό κάνει την απώλειά του ακόμα πιο οδυνηρή!

Η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” συμμετέχει στο πένθος των οικείων του, στους οποίους εκφράζει θερμότατα συλλυπητήρια.

Κ.Τ.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content