Όταν έχεις το πολιτικό θάρρος να αναγνωρίζεις ένα λάθος

Ο Μάξιμος Σενετάκης τοποθετήθηκε στο θέμα της επικαιρότητας με τα προγράμματα κατάρτισης που απέσυρε ο Πρωθυπουργός και την αξίωση της αντιπολίτευσης για παραίτηση του υπουργού. Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου με ανάρτηση στην πολιτική του σελίδα στο Facebook αναφέρει υπό τον τίτλο:

Όταν έχεις το πολιτικό θάρρος να αναγνωρίζεις ένα λάθος και να το διορθώνεις…

Προσπαθώ να κατανοήσω ποιο πολιτικό ζήτημα εγείρει η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποφασίσει την κατάργηση του προγράμματος ενίσχυσης των επιστημονικών κλάδων μέσω τηλεκπαίδευσης.

Εγείρει μήπως πολιτικό ζήτημα το γεγονός ότι εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης υιοθέτησε την ιδέα να επιδοτηθούν οι επιστήμονες μέσω αδιάθετων κοινοτικών κονδυλίων αποφεύγοντας πρόσθετη επιβάρυνση 150 εκ.€ του κρατικού προϋπολογισμού;

Εγείρει μήπως πολιτικό ζήτημα η αξιοποίηση του θεσμού των ΚΕΚ; Πόσο μάλλον σε περίοδο, όπου λόγω της υποχρεωτικής καραντίνας, οι επιστήμονες θα είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους και να εμπλουτίσουν τις δεξιότητες τους;

Εγείρει μήπως πολιτικό ζήτημα η ύπαρξη αυτού καθαυτού του θεσμού των ΚΕΚ, όταν όλοι αναγνωρίζουν την χρησιμότητα τους;

Εγείρει μήπως πολιτικό ζήτημα η διάθεση κοινοτικών κονδυλίων μέσω του συγκεκριμένου θεσμού, όταν είναι γνωστό ότι μόνο την τελευταία πενταετία έχουν αξιοποιηθεί περί τα 270 εκ. € για προγράμματα κατάρτισης ανέργων;

Η υποκρισία έχει κοντά ποδάρια… Όμως, η ουσία είναι μπροστά μας. Και αυτή έχει να κάνει με την “εφαρμογή” και όχι την “θεωρία”.

Θεωρητικά” ο θεσμός των ΚΕΚ είναι σωστός. Και ας μην πυροβολούμε όσους τον υπηρετούν με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Στην “εφαρμογή” όμως, στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε πρόβλημα.

Όλοι οι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων κι εγώ προσωπικά, διαπιστώσαμε το χαμηλό επίπεδο των προγραμμάτων και την προχειρότητα με την οποία προωθήθηκαν. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που ο Πρωθυπουργός πήρε την απόφαση να τα καταργήσει.

Αν λοιπόν ο Πρωθυπουργός επέτρεπε να διασύρεται ο θεσμός. Αν άφηνε απροστάτευτους όσους τον υπηρετούν με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Και αν άφηνε αδιερεύνητη την προσπάθεια λίγων να επωφεληθούν των πολλών, τότε ναι, πράγματι θα υπήρχε πολιτικό ζήτημα.

Όταν όμως έχεις το πολιτικό θάρρος να αναγνωρίζεις ένα λάθος και να το διορθώνεις, τότε το μοναδικό πολιτικό ζήτημα που εγείρεται είναι ο εντελώς διαφορετικός τρόπος που υπηρετείς τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content