Βαγγ. Καρκανάκης στη ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ: Θα είμαστε δίπλα στον απλό κόσμο που χρειάζεται στήριξη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ "ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ" Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

κα”Η φιλοδοξία μας ταυτίζεται με εκείνη της παράταξής μας, που δεν είναι άλλη από το να είμαστε δίπλα στον απλό κόσμο που χρειάζεται στήριξη σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για την χώρα και τους πολίτες της”. Αυτό τονίζει σε αποκλειστική συνέντευξή του προς τη “ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ”, ο νέος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, γνωστός επιχειρηματίας Βαγγέλης Καρκανάκης.

Ο κ. Καρκανάκης, απαντώντας στις ερωτήσεις μας, μιλά για τον προκάτοχό του, για τους νεοεκλεγέντες συνεργάτες του, για τις σχέσεις του με τους βουλευτές και πολιτευτές της παράταξής του και προδιαγράφει τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να κινηθεί από το νέο του πόστο.

O κ. Καρκανάκης ενώ ψηφίζει στις εκλογές της Κυριακής

Το πλήρες κείμενο της συνεντευξης, έχει ως εξής:

NEA ΔΡΑΣΙΣ: Κατ’ αρχήν, αφού σας συγχαρούμε για την εκλογή σας στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου, και σας απευθύνουμε την κλασική ευχή… “σιδεροκέφαλος”, θα θέλαμε, κ. Καρκανάκη, να μας σχολιάσετε την εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής.

Β. ΚΑΡΚΑΝΑΚΗΣ: Σας ευχαριστώ. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου από την πορεία και τη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία. Αυτή η ικανοποίηση πηγάζει και από το γεγονός ότι ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, αγκάλιασε την προσπάθεια του Προέδρου μας για άνοιγμα του κόμματος, με εγγραφές πολλών νέων μελών και οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν απολύτως ομαλά, σε πνεύμα ενότητας, φανερώνοντας για ακόμα μία φορά την ωριμότητα των μελών του κόμματος μας.

  ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ: Διαδέχεστε στην προεδρία της ΝΟΔΕ, τον Καλλέργο Βουλγαράκη, που και εσείς έχετε επανειλημμένως χαρακτηρίσει ως επιτυχημένο Πρόεδρο. Θα θέλαμε να αναφέρετε τί θεωρείτε ως πιο σημαντικό, απ’ όσα πέτυχε ο προκάτοχός σας.

Ο κ Βαγγ. Καρκανάκης

Β. ΚΑΡΚΑΝΑΚΗΣ: Ο Καλλέργος εκτός από πολύ καλός μου φίλος και για πολλά χρόνια αγωνιστής της παράταξης, κατάφερε με το έργο, το ήθος και την προσωπικότητά του να χτίσει τις βάσεις για μια συμμετοχική, παρεμβατική και με πολιτικό εκτόπισμα ΝΟ.Δ.Ε.. Ξέρετε, αυτά δεν είναι αυτονόητα και ειδικά στην περίπτωση της ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου χρειάστηκε να κάνουμε ανατροπές, ρίξεις και να πετύχουμε να είμαστε μία από τις πλέον δραστήριες και με οργανωτική ετοιμότητα κομματικές οργανώσεις στην Ελλάδα.

NEA ΔΡΑΣΙΣ: Σας  ικανοποιεί η σύνθεση της νέας ΝΟΔΕ; Θα μπορέσετε να συνεργασθείτε αρμονικά με τα νέα μέλη της που ανέδειξαν οι κάλπες; 

Β. ΚΑΡΚΑΝΑΚΗΣ: Με ικανοποιεί διότι είναι προϊόν δημοκρατικής διαδικασίας και σας διαβεβαιώνω ότι θα έχουμε πολύ καλή και πολύ παραγωγική συνεργασία. Βέβαια, καθώς γνωρίζω προσωπικά όλα τα νέα μέλη της ΝΟΔΕ, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι πρόκειται για ένα πολύ δυναμικό και ελπιδοφόρο σχήμα, το οποίο είμαι σίγουρος ότι ξεκινάει με όρεξη για σκληρή δουλεία ενόψει των πολύ σημαντικών εξελίξεων σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

NEA ΔΡΑΣΙΣ: Με ποια φιλοσοφία θα κινηθείτε και ποιους στόχους θα προσπαθήσετε να επιτύχετε.

Β. ΚΑΡΚΑΝΑΚΗΣ: Η φιλοδοξία μας ταυτίζεται με εκείνη της παράταξής μας, που δεν είναι άλλη από το να είμαστε δίπλα στον απλό κόσμο που χρειάζεται στήριξη σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για την χώρα και τους πολίτες της. Για να γίνει αυτό, η ΝΟ.Δ.Ε. είναι ο οργανωτικός και πολιτικός βραχίονας πάνω στον οποίο θα βασιστεί το κόμμα για να δυναμώσει τη φωνή του και να φθάσει το μήνυμά του σε κάθε πολίτη. 

NEA ΔΡΑΣΙΣ: Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τους βουλευτές και τους πολιτευτές της ΝΔ στο νομό Ηρακλείου και πώς θεωρείτε ότι αυτοί θα μπορέσουν να βοηθήσουν το έργο σας.

Β. ΚΑΡΚΑΝΑΚΗΣ: Οι σχέσεις μας είναι άριστες με όλους τους τοπικούς βουλευτές και πολιτευτές της παράταξης μας. Το έργο που έχουμε μπροστά μας ενόψει πολύ σημαντικών πολιτικών εξελίξεων και αναφέρομαι βέβαια στις εκλογές, είναι μεγάλο και θεωρώ ότι η αποτελεσματικότερη οργάνωση και η κατανομή των βαρών και των δυνάμεων μπορεί να αποδώσει καλύτερους και περισσότερους καρπούς.  

NEA ΔΡΑΣΙΣ: Σε ποιους τομείς της τοπικής ζωής μπορεί και πρέπει να παρεμβαίνει η ΝΟΔΕ. Είστε ικανοποιημένος από τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις της στα τοπικά δρώμενα;

Β. ΚΑΡΚΑΝΑΚΗΣ: Η ΝΟΔΕ μπορεί να προσφέρει πολλά εθελοντικά και μη στην τοπική κοινωνία και το έχουμε κάνει πράξη πολλές φορές με πράξεις και δράσεις ευαισθησίας τις οποίες δε θέλω να απαριθμήσω. Είμαι ικανοποιημένος διότι σήμερα έχουμε μια ΝΟ.Δ.Ε. που έχει λόγο και που λόγος της είναι ισχυρός, καθαρός και τεκμηριωμένος. Αυτό μας ικανοποιεί όλους γιατί είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς. Σίγουρα μπορούμε και καλύτερα και γι΄ αυτό εργαζόμαστε.

ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ: Έχετε υπηρετήσει και έχετε προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Θα θέλαμε να μας κρίνετε τον τρόπο λειτουργίας της σημερινής διοίκησής του.

Β. ΚΑΡΚΑΝΑΚΗΣ: Η αλήθεια είναι ότι το Επμελητήριο αποτελεί τον θεσμό που υπηρέτησα και υπηρετώ με αγάπη και προσήλωση τα τελευταία 12 χρόνια από διάφορες θέσεις ευθύνης. Ως Γραμματέας της Δ.Ε. στην Διοίκηση 2006-2011 , ως Επικεφαλής της μειοψηφούσας παράταξης στην συνέχεια αλλά και  ως εκπρόσωπος επί σειρά ετών στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και σήμερα ως μέλος του Δ.Σ. και μέλος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης  ,

Πιστεύω ακράδαντα ότι τα Επιμελητήρια ως θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της Πολιτείας μπορούν και πρέπει να είναι οι φορείς, που με στοχευμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, με τεκμηριωμένες διεκδικήσεις και προτάσεις τόσο σε Εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο  μπορούν να  στηρίξουν αποτελεσματικά και αποφασιστικά τον αγώνα των Ελληνικών επιχειρήσεων – ειδικά των μικρομεσαίων- για επιβίωση και ανάπτυξη. .

Με τον νέο Επιμελητηριακό νόμο , την επικείμενη αναδιοργάνωση και την δημιουργία των Περιφερειακών Επιμελητηριακών Συμβουλίων, ο ρόλος των Επιμελητηρίων θα είναι – και πρέπει να είναι – αρκετά αναβαθμισμένος αρκεί  οι Διοικήσεις τους να μείνουν μακριά από προσωπικές στρατηγικές , κομματικές εξαρτήσεις και συντεχνιακές πρακτικές . Δυστυχώς η σημερινή Διοίκηση που προέκυψε μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου  από την συμφωνία των τριών παρατάξεων που σήμερα αποτελούν την Διοικητική Πλειοψηφία, δεν έχει μέχρι σήμερα δείξει αυτά τα χαρακτηριστικά .

Χωρίς αντικειμενικότητα , χωρίς την ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων των επιχειρήσεων, χωρίς πλάνο και στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του φορέα δεν θα μπορέσει το Επιμελητήριο να ακολουθήσει τις εξελίξεις .          

NEA ΔΡΑΣΙΣ: Καλώς ή κακώς, τα τελευταία χρόνια, πολύς κόσμος αποστρέφεται τα κόμματα και τις δραστηριότητές τους. Τί πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για να πλησιάσουν ξανά οι πολίτες τους κομματικούς φορείς.

Β. ΚΑΡΚΑΝΑΚΗΣ: Από τις πρόσφατες εσωκομματικές μας εκλογές και τις νέες εγγραφές μελών   έχει ιδιαίτερη σημασία στο να δούμε, ότι ο Πολίτης έχει ήδη ξεκινήσει την προσέγγιση του στη Πολιτική. Διότι αντιλαμβάνεται ότι η απάθεια δίνει την ευκαιρία στους λαϊκιστές, να εφαρμόσουν ακραίες πολιτικές.. και πολιτικές εξαπάτησης και χλευασμού.

Είναι ενθαρρυντικό το μήνυμα. Και το μήνυμα είναι ότι η κοινωνία στηρίζει την επιστροφή της Πολιτικής.

Η κάρτα μέλους , η εκλογή Διοικήσεων των τοπικών οργάνων από τα οικονομικά ενήμερα μέλη μας δηλαδή την κομματική βάση , το μητρώο πολιτικών στελεχών   

Αποτελούν  τολμηρές πολιτικές επιλογές, καθώς σηματοδοτούν το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της. 

Πολλοί πριν από 30 μήνες όταν ανέλαβε την ηγεσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δρομολογούσε τις αλλαγές αυτές  έλεγαν πως οι ιδέες αυτές θα μείνουν μόνον στη θεωρία. Αποδείξαμε στην πράξη ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης όπως τόνισε και ο Πρόεδρος μας. .

NEA ΔΡΑΣΙΣ: Ποιο μήνυμα στέλνετε σήμερα, ως νέος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, στους κατοίκους της περιοχής μας;

Β. ΚΑΡΚΑΝΑΚΗΣ: Θέλουμε τη συμμετοχή, τη γνώμη σας, την άποψή σας. Σε αυτό το ταξίδι πρέπει να είμαστε μαζί, διότι έχουμε την τιμή και την ευθύνη να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Και με αυτή την ευκαιρία, εγώ θέλω να εκφράσω αυτό που χρόνια λέω από οποιοδήποτε βήμα: Τα προβλήματα των πολιτών δεν είναι πράσινα, μπλε, κόκκινα και ροζ. Είναι προβλήματα και χρειάζονται λύσεις.  

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content