Ολοκληρώθηκε το 7ο Διεθνές Συνέδριο σε Διάφανα Αγώγιμα Οξείδια

Οι εργασίες του 7ου Διεθνούς Συνέδριου “Transparent Conductive Materials, IS-TCM 2018 ολοκληρώθηκαν στο Ξενοδοχείο Minoan Pallas στον Πλατανιά Χανίων Το συνέδριο διοργανώθηκε το διάστημα 14-19 Οκτωβρίου 2018 από την ερευνητική ομάδα Διάφανων Αγώγιμων Οξειδίων του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ.

Η σειρά αυτή των συνεδρίων, που διοργανώνονται από το 2006 πάντα στην Κρήτη, φιλοξενεί φέτος για πρώτη φορά την 4ο διμερή συνάντηση του κορυφαίου Ευρωπαϊκού σωματείου επιστημόνων στα υλικά E-MRS (European Materials Research Society) με το αντίστοιχο σωματείο της Ιαπωνίας (MRS-Japan), με περισσότερες από 60 προσκεκλημένες ομιλίας διακεκριμένων επιστημόνων από Ιαπωνία.

Tο TCM2018 στοχεύει να αξιοποιήσει τους ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς των διαφανών (αόρατων) ηλεκτρονικών υλικών και διατάξεων, αισθητήρων αερίων, ηλεκτρο-χρωμικών, θερμο-χρωμικών υλικών και έξυπνων παραθύρων, σε αρχιτεκτονικές επιστρώσεις, διόδους, υγρούς κρυστάλλους και οθόνες υψηλής ευκρίνειας στις οποίες θεωρούνται οι κυριότεροι υποψήφιοι για την επερχόμενη μετά-πυρίτιο (“post-Si”) εποχή των ευκάμπτων και διάφανων ηλεκτρονικών, και πραγματεύεται τις τεράστιες παγκόσμιες ερευνητικές δραστηριότητες που ξεκινούν από τη βασική φυσική δομή υλικών μέχρι την κατασκευή και ανάπτυξη συσκευών και διατάξεων.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα και οι τελευταίες ανακαλύψεις στους τομείς των διαφανών (αγώγιμων και μη υλικών) και διατάξεων με εφαρμογές στην νέα γενιά οθονών και κυκλωμάτων από κορυφαίους διακεκριμένους επιστήμονες, παγκόσμια αναγνωρισμένους για τη συνεισφορά τους, και βραβευμένους με διεθνή βραβεία όπως οι: Prof. H. Hosono (Japan price 2016), Prof. E. Fortunato (Czochralski Award 2017), Prof. T. Marks (ACS Priestley Medal 2017) και πολλούς άλλοιυς.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content