Επεισόδια και στο Ηράκλειο μετά την πορεία για το Γρηγορόπουλο

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε απόψε στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες του Ηρακλείου, μετά την πορεία που πραγματοποίησαν μαθητές για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια μέρα, μετά τη λήξη της πορείας, ομάδες του αποκαλούμενου αντιεξουσιαστικού χώρου διαχωρίστηκαν από την πορεία και άρχισαν να διασχίζουν κεντρικούς δρόμους ρίχνοντας μολότωφ και προκαλώντας φθορές σε μαγαζιά και κάδους απορριμμάτων.

Τους αντιεξουσιαστές ακολουθούσαν ισχυρές ομάδες ΜΑΤ που απάντησαν στους αντιεξουσιαστές με χημικά. Ο “κλεφτοπόλεμος” αυτός συνεχίστηκε για αρκετή ώρα και δεν αποκλείεται να περάσει απόψε και το Ηράκλειο μια δύσκολη νύχτα.

Μετά την πορεία που έκαναν, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο του “Ευαγγελισμού”, ενώ η Αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή,.

 

Επεισόδια και στα Χανιά

oznor

Ανάλογα επεισόδια σημειώθηκαν απόψε και στα Χανιά. Κάποιες ομάδες διαδηλωτών αποσπάσθηκαν απο την πορεία για το Γρηγορόπουλο και άρχισαν δική τους διαδρομή προς τη Σπλάντζα, προκαλώντας διάφορες ζημιές πετώντας πέτρες και καίγοντας κάδους απορριμμάτων.

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content